dimecres, 28 de gener del 2009

DONA TENS DRET A VIURE SENSE VIOLÈNCIA



Des de la Generalitat de Catalunya s'ha presentat públicament la campanya: "Dona tens dret a viure sense violència" promoguda pel Programa de Seguretat contra la Violència Masclista del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

El Programa promou l'estandarització a tot el territori del model d'atenció policial a les dones que pateixen violència masclista i amb aquesta campanya es vol contribuir al coneixement d'aquest model d'atenció.

La campanya pretén informar tota la població que la Policia de la Generalitat Mossos d'Esquadra te entre les seves prioritats la lluita contra la violència masclista i que posa a disposició de tota la ciutadania els seus Grups d'Atenció a la Víctima, les Oficines d'Atenció a la Ciutadania i les Oficines de Relacions amb la Comunitat de les comissaries de tot Catalunya.

S'ha optat per una imatge que defuig de la revictimització de les dones que pateixen violència masclista ja que segons Alba Garcia, Directora del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, la majoria de les dones que la pateixen tenen una gran capacitat de resistència, son molt valentes i compten també amb un potencial important per trobar la manera de superar aquestes situacions amb el suport, és clar, i la implicació de tota la societat i de les seves institucions.

S'estima que només coneixem el 20% dels casos que existeixen en realitat i per tant estem, probablement, davant d'un fenomen que afecta una part molt gran de la nostra ciutadania. Amb actuacions com aquesta es preté fer arribar a totes les dones de totes les edats que puguin trobar-se en una situació de violència que la Policia de la Generalitat Mossos d'Esquadra està a la seva disposició i ho fa a partir d'un model d'atenció policial estandaritzat a tot el territori, de proximitat, en coordinació amb la resta d'agents i amb professionals especialitzades i especialitzats a totes les comissaries de Catalunya.

Som Dones ha penjat un cartell de la campanya al vestibul del Centre Cultural Costa i Font per tal de donar a coneixer aquesta Campanya. Si voleu més informació podeu entrar a: www.gencat.cat/interior/policia/violenciamasclista/index.htm

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...