dimecres, 21 de maig del 2008

EL PLE DEL PARLAMENT APROVA PER UNANIMITAT UNA RESOLUCIÓ SOBRE LA FIBROMIÀLGIA

El Ple ha aprovat aquest matí per unanimitat una resolució sobre l'atenció i el tractament de la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica. L'acord recull les aspiracions de les associacions d'afectats per aquestes malalties, que han impulsat una iniciativa legislativa popular que ha aconseguit més de 130.000 signatures de suport.

La representant de la comissió promotora de la iniciativa, Àngels Martínez, n'ha defensat el contingut davant el Ple, però ha anunciat que la retiraven en benefici de la proposta de resolució sobre el mateix tema que han pactat i presentat tots els grups parlamentaris.

La proposta de resolució, que ha estat aprovada amb els vots dels 131 diputats presents a l'hemicicle, reconeix que la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica són malalties que afecten significativament la salut i la qualitat de vida de les persones que les pateixen i que tenen un gran impacte social i econòmic. A més, estableix que el sistema públic ha de respondre-hi amb un bon diagnòstic diferencial i un bon tractament per racionalitzar i millorar l'assistència de les persones afectades. Per aquest motiu, insta el Govern a posar en marxa diverses mesures.

Aquestes mesures pretenen optimitzar les actuacions que es fan amb relació a totes dues malalties tant a l'atenció primària com a les unitats hospitalàries especialitzades (UHE), les quals disposaran d'equips multidisciplinars de professionals.

Pel que fa al desplegament d'aquestes UHE, la proposta preveu que en el termini d'un any en funcionin quatre a la regió sanitària de Barcelona, una a les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, una a Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, una a la regió sanitària de Girona i una altra a la Catalunya Central. Aquestes vuit unitats es complementaran a més amb tres d'especialitzades per assessorar els professionals.

Respecte a les llistes d'espera, la proposta estableix que els afectats per qualsevol de les dues malalties han d'accedir a les UHE en un termini no superior a noranta dies.

El text recull a més la importància de fer programes de formació continuada per als professionals que treballen totes dues afeccions.

Així mateix, la proposta reconeix el dret de les persones afectades a presentar informes emesos per les UHE per demanar la incapacitat laboral i les prestacions econòmiques corresponents.

Finalment, la proposta insta a crear un comitè de seguiment del circuit assistencial, amb la participació de la societat científica i les diverses organitzacions que representen els malalts.

Durant el debat de la proposta han intervingut els diputats Antoni Comín (PSC-CpC), Francesc Sancho (CiU), Uriel Bertran (ERC), Belén Pajares (PPC), Lluís Postigo (ICV-EUiA) i José Domingo (Grup Mixt). Totes les intervencions han estat aplaudides per un gran nombre d'afectats que eren al públic.

Aquesta informació ha estat treta de www.parlament-cat.net

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...