divendres, 1 de març del 2013

8 DE MARÇ - DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

8 de març - DIA INTERNACIONAL DE LES DONES, un any més ens ha arrivat la data on reivindiquem el paper de la dona a la societat, és quant fem balanç del que hem avançat i del que ens queda per assolir.
Tot està molt bé i és un examen de consciència que ens hem de fer sovint, però no només les dones, si no tota la societat, i tota la societat som homes i dones per igual. Hem de treballar junts per aconseguir un món millor i per treballar junts ho hem de fer amb igualtat de condicions, tant al món laboral com a casa, en el món laboral les diferències son notables i de moment no sembla pas que hagin de canviar, de moment encara és la dona qui s'emporta la pitjor part, però i a casa? a casa estem en igualtat de condicions? segur que no, segur que encara que l'home "ajudi" a les tasques domèstiques, és encara la dona la que porta la major part de la feina, és aquí on hem de començar a treballar-hi, a casa, som nosaltres les dones qui ho tenim a la nostra mà, en educar als nostres fills i filles en igualtat de condicions.
Hem avançat, però no molt, moltes direu que sí, però moltes no diran res, és per aquesta massa silenciosa que hem de lluitar entre tots i per aixó un any més en parlarem i ho reivindicarem però tingueu present que ho hem de treballar cada dia de l'any.
Aquest 8 de març es fan actes arreu, a les institucions, a les associacions de dones, fins i tot algun restaurant ja s'ha tret de la maniga un "sopar de dones" per celebrar aquest dia, bé doncs des de Som Dones no faltem a la cita i també hem preparat uns quants actes, i ho hem fet amb to reivindicatiu i amb to festiu.


Començarem el dimecres 6 de març a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb la presentació del llibre EL SILENCI DELS TELERS de l'Assumpta Montellà, l'autora de la Maternitat d'Elna, molts de vosaltres ja la coneixeu perque ja va venir a parlar-nos de la Maternitat d'Elna i ens va deixar clavats a la cadira, és una persona que com ella mateixa es defineix en el seu bloc http://sentimentsaflordepell.blogspot.com.es/ és: Historiadora de professió, per devoció, per vocació, amb passió, amb vehemència, amb intensitat. Això comporta que sigui una historiadora poc convencional...i també perquè m'agraden les històries de les persones anònimes, històries menudes, d'herois que no surten en els manuals d'Història, històries que mai faran història...o potser si.
El divendres 8 de març a les 8 del vespre al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font farem la LECTURA DEL MANIFEST 2013 i tot seguit la inauguració de l'exposició cedida pel SIAD de Manlleu CAP COP MÉS!!, aquesta exposició vol fer visibles l'opinió de les dones sobre les desigualtats existents entre homes i dones i dels efectes de la violència masclista. Es tracta d'un treball realitzat a través de les dones de Manlleu que s'han prestat voluntàriament a deixar-se fotografiar i entrevistar per tal de tenir així un recull de retrats amb diverses i variades aportacions sobre el tema. Cal escoltar i valorar la saviesa i opinió de les diferents veus intergeneracionals, doncs aquestes suposen un pas més cap a la reivindicació i el reconeixement.

Fins aquí la part més reivindicativa, i el dissabte 9 de març tenim la part més lúdica, a partir de les 6 de la tarda al Centre Cultural Costa i Font començarà la 6a. MOSTRA DE CUINES DEL MÓN, un any més podrem degustar per 5€ els menjars que gent d'altres paisos i cultures ens hauran preparat. La Mostra va neixer amb l'esperit d'apropar-nos a la gent que ha vingut d'altres terres i amb qui compartim la nostra vida diaria, per mitjà de la cultura gastronòmica. Aquest any tenim 18 paisos, els col·lectius SAFAREIG DE DONES D'OSONA i DONES PER LA PAU i la participació de EL XOCOLATER DE TARADELL que tindrà una mostra de les diferents xocolates d'arreu del món. També hi haurà un taller pels més joves.Esperem que ens acompanyeu a tots aquests actes que us hem preparat!!!!!!

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...