dilluns, 8 de febrer del 2016

RECAPTACIÓ D'AJUDES AL NEPAL

Benvolguts,

ara ja fa un temps que Taradell es va mobilitzar per recollir fons econòmic per enviar al Nepal després dels terratrèmols que varen sacsejar el país a finals d’abril del 2015. Voldríem fer un repàs de les accions que es varen dur a terme i posar-vos al dia de la situació del Nepal després de que els terratrèmols varen deixar tot el país devastat.
Taradell es va mobilitzar ràpidament per organitzar un acte solidari que no hauria estat possible sense la participació desinteressada de Tastet de Gospel, la Coral ARPA, Binod Katuwal (flauta nepalesa) i Reshu Lopchan (dansa nepalesa), que varen actuar a Can Costa el 17 de maig i que va ser presentat per Xavier Miralpeix. Cal destacar també, la col·laboració de l’Ajuntament i la feina del tècnics de Can Costa que sense ells tampoc hauria estat possible.
L’acte va estar organitzat molt a corre-cuita, fruit de la urgència del moment, és per això que aquell diumenge ja hi havia altres actes organitzats al poble; per exemple Som Dones va suspendre la sessió de cine fòrum que tenia prevista per poder realitzar l’acte a Can Costa, així mateix, els Amics de Sta. Llúcia tenien organitzats dos concerts a la capella de Sta. Llúcia i també varen adaptar els seus horaris perquè la gent que ho desitgés pogués assistir tant al concert com a l’Acte solidari, cal dir també, i els hi estem molt agraïts, que varen donar part de la seva recaptació per l’acte benèfic i que a més es va posar una caixa al concert per si algú volia afegir la voluntat per la mateixa causa. Per la seva banda l’ABS de Sta. Eugènia de Berga ens va fer arribar una recol·lecta que varen fer entre els treballadors i l’Ajuntament de Taradell va realitzar una aportació directament a l’associació Peeky Hill.
Amb tot, varem poder recaptar una bona suma per enviar al Nepal:

Entrades i aportacions voluntàries ............................ 3.081
Amics de Sta. Llúcia .................................................    239
ABS Sta. Eugènia de Berga .....................................     350
Ajuntament de Taradell ............................................    300
TOTAL...................................................................... 3.970 €

Com ja sabeu, a Taradell hi viuen unes quantes famílies del Nepal, concretament del poble de Goli i és per això que varem decidir enviar els diners
a la organització “Peeky Hill Social Organization” que treballa en aquest poble i en el districte de Solukhumbu situat al nord-est del Nepal. En una primera acció la organització va poder comprar material d’urgència com ara tendals per aixoplugar-se, a més llarg plaç també està previst que part dels diners es destinin a fer arribar la llum i l’aigua al poble, també s’està treballant per fer un projecte col·lectiu, enlloc d’individual, que inclogui els estudis tècnics i projectes als quals s’han adaptar els habitatges per acollir-se a les noves normatives de l’edificació (com ara que siguin més segurs per possibles terratrèmols...), i en la reconstrucció d’alguns habitatges i l’escola.

A la pàgina web de la organització Peeky Hill ( peekyhill.org ) trobareu una carta d’agraïment a tots aquells qui han col·laborat així com els projectes que es duen a terme.

Durant un temps varem continuar recollint altres donatius i es va participar en alguna altra iniciativa com vendre tes a la plaça de Vic on altres organitzacions també recollien fons per Nepal. Els nens de l’escola Les Pinediques que actualment fan 6è de primària, van donar els guanys que van obtenir de la venta de les manualitats que entre tots els nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è van elaborar per a les paradetes de fi de curs. Aquests donatius però, varen anar destinats a la reconstrucció de l’escola del poble de Bhandar que està al mateix districte i que també va resultar danyada durant els terratrèmols.

Venta de te a la Plaça Major de Vic .............................  270
Aportacions particulars ................................................. 330
Escola Les Pinediques ................................................   100

TOTAL.........................................................................  700 €


La situació actual del Nepal continua essent molt complicada, després de les dificultats econòmiques i d’infraestructures a les que s’havia d’enfrontar el país, Nepal va aprovar una nova constitució fa uns mesos, fruit de la qual, sembla que hi ha desacords polítics amb països veïns, així que hi ha greus problemes d’abastiment de gas, de gas butà, de petroli i de matèries primeres provinents de la Índia. La situació econòmica podria haver fet retrocedir el país, més encara, que la situació en que es trobava al cap de dos mesos d’haver patit els terratrèmols.

Els qui varem organitzar aquest acte solidari (Famílies Nepaleses de Taradell, Som Dones i Ajuntament de Taradell) volem donar les gràcies a tots els qui vareu participar, col·laborar amb les vostres aportacions econòmiques i amb les vostres mostres de suport.


TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...