dilluns, 8 de juny del 2020

LA DOBLE BRETXA DE GÈNERE DE LA COVID19

Les dades publicades pel govern català mostren com el nombre de casos confirmats que han donat positiu en la prova diagnòstica de la COVID-19 així com de casos sospitosos (que han presentat símptomes i un diagnòstic professional sanitari els ha classificat com a possible, però sense fer-se cap test) és notablement major en les dones que els homes. Investigadores i expertes expliquen que aquesta bretxa de gènere, a la qual se suma el desigual repartiment dels treballs de la llar, es deu al fet que les activitats de primera línia concentren una presència majoritària de dones.
Les dades en donen fe.



A Catalunya, segons les estimacions de la Cambra de Comerç de Barcelona, unes 715.000 persones treballen a primera línia de la pandèmia. D’aquestes, el 65% són dones. El col·lectiu principal el constitueix el personal sanitari, hospitalari i farmacèutic, que representa al voltant del 28% –unes 200.000 persones– del total. Són uns dels sectors més feminitzats, on un 70% de la plantilla són dones. Destaca l’ocupació en infermeria: a Catalunya, el nombre d’infermeres ascendeix fins a les 45.487 dones, enfront dels 6.432 homes. (https://directa.cat/la-doble-bretxa-de-genere-en-la-covid-19/)


La pandèmia no és igual per a tothom!!!!!

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...