dimarts, 22 de novembre del 2011

25 DE NOVEMBRE - DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un any més hem arrivat al 25 de novembre, un dia en que reivindiquem l'erradicació de la violència de gènere arreu del món. Des de Som Dones tornem a fer-nos ressó d'aquesta reivindicació i tenim programades un seguit d'activitats que ja varem encetar aquest dissabte 19 de novembre amb el cine-fòrum de la pel·licula TE DOY MIS OJOS. El proper divendres dia 25 a les 8 del vespre a la Biblioteca hi haurà la "Lectura del manifest" i tot seguit l'espectacle LA DONA SOLA per Bea Insa a càrrec de Lapsus Espectacles, i un cop acabat l'espectacle inaugurarem l'exposició cedida per l'Institut Catala de la Dona FOTÒGRAFES PIONERES A CATALUNYA que la podreu veure fins el dia 10 de desembre. I ja per concloure el dissabte 26 anirem al SAT - Sant Andreu Teatre de Barcelona a veure l'obra de teatre LA MATERNITAT D'ELNA, sobre el llibre de l'Assumpta Montellà.
No és un dia per celebrar res, és un dia per reivindicar, ja que malgrat tot continua el degoteig de victimes per maltractaments, segons fonts de l'Observatori contra la violència domèstica i de gènere, un milió i mig de dones a Espanya ha estat alguna vegada en la seva vida victima de la violència masclista i s'estima que hi ha unes 400.000 dones que pateixen maltractaments en l'actualitat. Entre set i vuit de cada deu maltractades NO denuncien.
Aquest any a Espanya ja hi ha 61 victimes de violència masclista, la última el passat 4 de novembre a Viella. Com diu la presidenta de l'Observatori contra la violència domèstica i de gènere Immaculada Montalvan: L'EDUCACIÓ ÉS LA VACUNA CONTRA LA VIOLÈNCIA.

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...