dimecres, 16 de novembre del 2011

CINE-FÒRUM

Aquest proper dissabte 19 de novembre Som Dones enceta la programació prevista pel 25 de novembre Dia Internacional contra la Violència de Gènere, i ho fem amb la pel·licula TE DOY MIS OJOS.

FITXA TÈCNICA
Direcció: Iciar Bollaín
Guió: Icíar Bollaín y Alicia Luna
Producció: Producciones La Iguana y Alta Producción
Duració: 106 min.
Any de producció: 2003
Repartiment: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Peña, Rosa María Sardà, Kity Manver, Sergi Calleja, Dave Mooney, Nicolás Fernández Luna, Elisabet Gelabert, Chus Gutiérrez, Elena Irureta.

Sinopsi: Pilar surt fugint de la seva casa, amb quatre coses i el seu fill. Després de nou anys de matrimoni, fuig del maltractament al que la sotmet el seu marit, Antonio. Però ell no tarda molt en sortir a buscar-la; segons ell, la vol més que a res en el món. La pel·lícula aprofundeix en les relacions de la parella i el seu entorn familiar i laboral, marcats pel drama de la violència contra les dones.

Aquesta pel·lícula permet tractar clarament el fenomen de la violència de gènere. Lluny d'apropaments simplistes que redueixen la complexitat del tema i acaben dificultant la seva comprensió real, amb Te doy mis ojos, Iciar Bollaín planteja una mirada plural cap a les raons i els comportaments dels diversos personatges que es troben involucrats en aquesta situació. D'aquesta manera, a través de la pel·lícula poden tractar-se els següents temes:
* Les raons que addueix el maltractador per explicar el seu comportament.
* Les formes que adopta el maltractament.
* Les raons de les víctimes de la violència de gènere per a continuar amb les seves parelles.
* Els contextos socials que afavoreixen el maltractament cap a les dones.
* Les diferents formes d'entendre la masculinitat.
* Les formes d'ajudar a una dona víctima de la violència de gènere.
* La possible recuperació dels homes maltractadors.

Esperem trobar-te aquest dissabte 19 de novembre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per veure aquesta pel·licula i comentar-la després amb l'ajuda de la Mercè Voltas.

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...