dimecres, 16 de novembre de 2011

CINE-FÒRUM

Aquest proper dissabte 19 de novembre Som Dones enceta la programació prevista pel 25 de novembre Dia Internacional contra la Violència de Gènere, i ho fem amb la pel·licula TE DOY MIS OJOS.

FITXA TÈCNICA
Direcció: Iciar Bollaín
Guió: Icíar Bollaín y Alicia Luna
Producció: Producciones La Iguana y Alta Producción
Duració: 106 min.
Any de producció: 2003
Repartiment: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Peña, Rosa María Sardà, Kity Manver, Sergi Calleja, Dave Mooney, Nicolás Fernández Luna, Elisabet Gelabert, Chus Gutiérrez, Elena Irureta.

Sinopsi: Pilar surt fugint de la seva casa, amb quatre coses i el seu fill. Després de nou anys de matrimoni, fuig del maltractament al que la sotmet el seu marit, Antonio. Però ell no tarda molt en sortir a buscar-la; segons ell, la vol més que a res en el món. La pel·lícula aprofundeix en les relacions de la parella i el seu entorn familiar i laboral, marcats pel drama de la violència contra les dones.

Aquesta pel·lícula permet tractar clarament el fenomen de la violència de gènere. Lluny d'apropaments simplistes que redueixen la complexitat del tema i acaben dificultant la seva comprensió real, amb Te doy mis ojos, Iciar Bollaín planteja una mirada plural cap a les raons i els comportaments dels diversos personatges que es troben involucrats en aquesta situació. D'aquesta manera, a través de la pel·lícula poden tractar-se els següents temes:
* Les raons que addueix el maltractador per explicar el seu comportament.
* Les formes que adopta el maltractament.
* Les raons de les víctimes de la violència de gènere per a continuar amb les seves parelles.
* Els contextos socials que afavoreixen el maltractament cap a les dones.
* Les diferents formes d'entendre la masculinitat.
* Les formes d'ajudar a una dona víctima de la violència de gènere.
* La possible recuperació dels homes maltractadors.

Esperem trobar-te aquest dissabte 19 de novembre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per veure aquesta pel·licula i comentar-la després amb l'ajuda de la Mercè Voltas.

RUTA LITERÀRIA

SOM DONES comparteix un tastet de la Ruta Literària d'enguany. La preparem amb molta il·lusió perque és una oportunitat única: la protag...