dissabte, 18 de maig del 2013

DIA INTERNACIONAL D'ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES - 28 DE MAIG

El proper 28 de maig és el DIA INTERNACIONAL D'ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES. Des de Som Dones hem preparat un parell d'actes per a celebrar-lo.

El primer és el Cine Fòrum que fem demà diumenge a les 7 de la tarda al Centre Cultural Costa i Font amb la pel·licula L'HABITACIÓ D'EN MARVIN.


Aquesta pel·licula que el títol original és Marvin's Room, és un pel·lícula estatunidenca de Jerry Zaks que va ser estrenada el 1996. I està interpretada per Diane Keatom, Meryl Streep, Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.
L'argument tracta d'un home que ha patit un accident vascular cerebral i durant disset anys queda incapacitat per moure's i s’està al llit. La seva filla Bessie l’estima, però és completament ignorat per la segona filla, Lee. El metge de Bessie l'informa que ella té una leucèmia i s'hauria de fer un empelt de medul·la òssia com més aviat millor. S’adreça doncs a la seva germana per demanar-li ajuda, i aquesta li passa el tema al seu fill, Hank.
 


L'altre és la xerrada que farem el dilluns 27 de maig a 2/4 de 9 del vespre a la sala Lluïsos, la xerrada porta el títol de LA DONA, IGUALTAT A TOT ARREU? a càrrec de la Dra. Ester Vila i el Dr. Alfred Muñoz, membres de l'ONG Mujer y Madre.  


Aquesta ONG és una institució privada de caràcter laic, democràtic i participativa, sense ànim de lucre. El seu objectiu principal és la promoció de la salut reproductiva de la dona, - i especialment la salut materno-infantil - en els paisos més empobrits del món.
L'Ester i l'Alfred fa pocs dies que han arrivat d'un voluntariat amb l'ONG per terres africanes i us adjuntem unes reflexions que va escriure l'Ester des d'allà:

Escric aquestes paraules estirada al meu llit després d´un munt d´hores treballant a Africa en dures condicions probablement no repetibles a gaires llocs del món; quirófans sense aigua, brutícia a tot arreu, llums amb generadors que s´apaguen a mitja operació, frontals dels que hem de tirar de manera improvitzada per mirar de salvar a una pacient que ha confiat en nosaltres, pacients que arriben en tan mal estat que ja no saps què més oferir a part d´un gran somriure d´uns metges occidentals i mans carinyoses que els reconforti a la hora d´acceptar el seu destí.

El que és més dur és quan tornavem a l´hotel i deixavem a les pacients en un matalàs a terra, sota un prim raig de llum que sortia d'una bombeta enterenyinada que penjava d'un cable enrollat amb cinta aillant. 
Tot el que ens envoltava era estrany, pobresa a tot arreu, però tot i així fotos precioses del dia a dia que indicava que l´essència de la vida està allà, la lluna plena més bonica que mai, la sortida de sol que cada dia em desperta més enèrgica que a cap punt dels que normalmente la veig, les intenses olors, els colors vius i les rialles constants indiquen la superficialitat del nostre dia a dia.

Allà les dones són guapíssimes, imponents però amb la cara i mirada marcada per la desesperació, per la submissió, conformitat, algunes d´elles afortunades per mantenir a la seva parella, altres repudiades pel marit, probablement pel què se´n diu una mala jugada de la vida, la mala sort de quedar-se embarassada massa aviat en un país injust que paga amb una moneda molt cara a la gent més dèbil. 
Però tots ells contesten amb la mateixa mirada d´agraïment quan els hi ofereixes un raig d´esperança.

Després d'aquesta bonica reflexió tindrem l'oportunitat d'escoltar-la el proper dilluns 27 de maig.
I ja sabeu que les activitats de Som Dones son obertes a tothom, tan a les dones com als homes.
Us esperem !!!!   

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...