divendres, 1 de març del 2019

8 de març


Ja som a la recta final, ho tenim tot a punt per a un nou 8 de març. Ja podeu veure el programa, ve farcit de propostes i de tots els gustos.
Aquest any, com l'any passat, Som Dones participa a la manifestació que es fa el divendres a Vic i aquest any participem activament a la Vaga de Totes, animem a totes les dones que facin vaga aquest dia perque tenim més de #8000Motiusperlavagafeminista.

Què es la vaga de totes? #VagaDeTotes és una iniciativa sorgida des de diferents espais feministes i a la que s’hi estan sumant dones diverses, de totes les edats i amb bagatges activistes, laborals i personals diversos.

Així, la iniciativa #VagaDeTotes proposa una vaga productiva, sí, però sobretot una vaga que desbordi els clàssics patrons androcèntrics, que serveixi a totes les persones, treballadores i no treballadores, i a tots els treballs: productius, reproductius, domèstics, sexuals, formals o submergits. Una vaga de consum, una vaga de cures, una vaga de desobediència civil, en fi, una vaga de totes.
Per voler convocar una vaga no ens manquen motius: lleis retrògrades com la de l’avortament o la de la reproducció assistida, que ens condemnen a la maternitat obligatòria heterosexual i ens neguen d’altres maternitats; la violència masclista que durant el primer mes de 2019 van assassinar a 7 dones; retallades criminals de serveis públics i de benestar social que acabem amortint les dones tot incrementant les hores dedicades a la cura i atenció de persones; una repressió brutal que ens deté, empresona i mutila; l’exclusió sanitària o les lleis d’estrangeria que ens condemnen al treball submergit, al racisme i a les agressions xenòfobes; reformes laborals que aprofundeixen en la desigualtat laboral que ja de per sí enfrontem les dones.
Aquests són només alguns d’una llarga llista de motius que ens porten a dir que estem fartes, a plantar-nos, a voler una vaga convocada per les dones que representi les dones.
A Taradell també farem vaga i a la tarda et convidem a la caminada lila que sortirà de la Plaça de les Eres a les 5 de la tarda, a 2/4 de 5 llegirem el Manifest del 8 de març d'enguany i tot seguit sortirem direcció a Santa Eugènia on ens hi esperaran les dones de santa Eugènia per anar totes juntes a la Manifestació de Vic.

Tenim molts motius per a fer VAGA!!

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...