dilluns, 5 de maig del 2008

LA COMARCA D’OSONA JA COMPTA AMB AGENTS D'IGUALTAT

L’Ajuntament de Vic ha acollit la presentació del programa d’agents d’igualtat que promou la Diputació de Barcelona. Dins el marc d’aquest projecte hi ha 4 municipis de la comarca que compten amb agents d’igualtat: Vic, Manlleu, Roda de Ter i el Consorci de la Vall del Ges i Bisaura, representat aquest últim per Torelló. El programa té una durada de 3 anys; en què els 2 primers la Diputació assumeix tots els costos i el darrer va a càrrec del mateix Ajuntament.

A la presentació hi ha assistit la diputada d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda; la regidora de Dones, de Joves, de Salut i de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer, la regidora de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Manlleu, Rosa Collell, la regidora d’Acció Social, Igualtat i Ciutadania de Roda de Ter, Maria Martos i la regidora de Benestar Social i Salut Pública de Torelló, Àngels Casas.

Durant la presentació la diputada, Imma Moraleda, ha remarcat la importància d’aquest projecte, ja que suposa poder comptar amb recursos tècnics i humans que afavoreixen les polítiques d’igualtat. Moraleda també ha explicat les funcions de la figura d’agent d’igualtat: realitzar una diagnosi del seu entorn immediat per posteriorment poder fer un pla d’actuació. És en aquest últim punt on cada municipi ho materialitza a través dels formats que aquest cregui oportú: jornades, conferències, díptics, tallers, entre altres.

Per la seva banda, la regidora d’Igualtat i Ciutadania de Roda de Ter, Maria Martos, ha reivindicat el paper de les dones en el món polític. En aquesta línia, ha destacat que les dones també poden liderar altres regidories que no siguin sempre les d’igualtat, atenció als Joves, en resum atenció a les persones.

Des del punt de vista de Manlleu, la regidora de Serveis a la Ciutadania, Rosa Collell, ha explicat que “tenen el repte de dinamitzar el sector associatiu de les dones”, ja que sovint està més silenciat.

Des del consorci de la Vall del Ges i Bisaura i representat per la regidora de Benestar Social i Salut Pública de Torelló, Àngel Casas s’ha destacat la importància d’aquest nou programa que pot ajudar a molts municipis a portat a terme moltes accions.

Finalment, la regidora de Dones, de Joves, de Salut i de Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer ha elevat la importància de la transversalitat que suposa aquest projecte, doncs els 4 municipis han començat a fer visites a altres zones on aquesta iniciativa ja s’està portant a terme amb l’objectiu de compartir experiències i inquietuds. D’altra banda, des de Vic, s’ha anunciat que en un futur pròxim es faran accions derivades d’aquesta iniciativa.



Veure web : VIA VILAWEB.

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...