dissabte, 19 de novembre del 2016

25 de novembre DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA


Un any més estem a punt de viure un altre 25 de novembre, malauradament encara n'hem de parlar perque arreu del món cada dia una dona és assassinada per la seva parella o ex-parella. A Espanya a dia d'avui portem 41 dones assassinades, l'any passat varem tancar l'any amb 66 dones assassinades!
Cal que entre tots fem un esforç per erradicar-ho i ho hem de fer entre tots, entre homes i dones, tots hem de lluitar per un món més just, més equitatiu i on les dones i les nenes deixin de ser moneda de canvi, deixin de ser explotades sexualment i deixin de ser maltractades.

Per aquest motiu des de Som Dones un any més hem centrat tots els actes a conscienciar a tothom que la violència existeix, i existeix al costat de casa i tots hem de fer pinya perque això no passi més.

Ahir va quedar oberta l'exposició: VIOLÈNCIA MASCLISTA EN LA PARELLA: DESMUNTEM MITES? cedida per l'Institut Català de les Dones i que podreu veure fins al 12 de desembre, al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font.Demà diumenge 20 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda a la sala petita del Centre Cultural Costa i Font, una nova sessió de cine fòrum amb la pel·lícula: EN TERRA D'HOMES (títol original: North Country) és una pel·lícula dels EEUU dirigida per Niki Caro i estrenada el 2005. Actors principals: Charlize Theron, Frances McDormand, Sean Bean, Richard Jenkins, Michelle Monaghan.
Argument: Divorciada, mare de dos fills joves, Josey Aimes ha tornat al seu llogarret natal de Minnesota a la recerca d'una feina. Se li ofereix una sola sortida: la mina que, des de generacions, constitueix l'ossada econòmica i social de la regió. El treball és esgotador, però ben retribuït, i hom s'assegura de fer-s'hi sòlides relacions, per poc que es respectin els valors i tradicions reaccionàries d'aquest medi. Ja que la mina és un feu masculí, on les rares dones s'exposen a la desconfiança, fins i tot a l'hostilitat, d'un cert nombre de miners que jutgen que no hi tenen lloc i no veuen en elles més que competidores potencials, llestes per arrabassar-los la seva feina.

Moderadora del Fòrum: Mercè Voltas.

I al divendres 25 de novembre a les 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, tindrem la LECTURA DEL MANIFEST 2016 i el monòleg L'ÚLTIM COP! a càrrec de l'Esther Solans.


A part dels actes que organitzem des de Som Dones també podeu veure al cartell, els actes organitzats per El Puntal, la Mancomunitat La Plana i l'AMPA de l'IES Taradell.

També des de l'espai La Teranyina de Som Dones s'ha treballat per aquest 25 de novembre en el projecte FLORS PER ELLES, un homenatge que farem a totes les dones assassinades fins aquell dia.

Esperem que mica en mica tots i totes anem agafant consciència i arribi el dia en que ja no en tinguem que parlar!!!

TALLER DE CUINA DE NADAL

Aquest any per col·laborar amb la Marató de TV3, farem un TALLER DE CUINA DE NADAL el proper dimecres 14 de desembre a Can Costa, Centre Cul...